Skip to content

Q&A med Andre Göransson – från EuroElite till Davis Cup

Vi på EuroElite är super stolta och glada över att Andre Göransson som har varit med EuroElite så länge Andre kommer ihåg, har blivit vald att representera Sverige i Davis Cup. Här har ni en kort Q&A med Andre om hans tid med EuroElite och vad det har betytt för hans tennis karriär.

När blev ni båda project members i EuroElite och vad betydde det för er då?

Det känns som att jag alltid var en del av det sen jag spelade tennis och med att jag växte upp i Höllviken och de flesta campsen hölls just i Höllviken. Så för mig är det svårt att säga när det riktigt började.

Vad är erat bästa minne från er EuroElite tid?

Det är svårt att sätta ord på en speciell resa eller händelse eftersom varje resa var nyttig och lärorik i sig. Jag kan väl sig att månaden i Central Amerika som 18-åring var fantastiskt rolig och är däruppe kring de bästa EuroElite resorna.

På vilket sätt har EuroElite utvecklat eran tenniskarriär?

Jag var väldigt framgångsrik i början under juniortiden, men från 15 års ålder så var jag inte lika prioriterad av svenska tennisförbundet då jag inte gjorde samma resultat som tidigare. Då var EuroElite till stor hjälp på sättet de tog mig med på flera ”long distance tours” till bland annat Afrika och Asien. Det betydde mycket att få kunna spela de tävlingar samt att få ta del av värdefulla lärdomar på och utanför banan.

Hur har EuroElite förberett er för livet på College/Touren?

Man kan väl säga att de internationella resorna med EuroElite gjorde det lättare att klara av den stora förändringen när college-tiden började. På sättet man varit ute och rest i världen redan innan åren i USA, gjorde att man lyckades att vara mer förberedd och flexibel mentalt när man nu skulle spendera fyra år på andra sidan atlanten.

Är EuroElite någon ni skulle rekommendera till unga talanger och varför?

Verkligen. Jag tycker EuroElite står för ett väldigt sunt tankesätt kring en spelares tennis. Det handlar om att ha kvar glädjen för sporten så länge som möjligt vilket då kan öppna många dörrar för framtiden. För att kunna ha kvar glädjen så krävs det att man kan handskas med motgångar också. Ibland kan man behöva höra lite hårda sanningar som liten för att man ska kunna hantera dem i framtiden. EuroElite kombinerar disciplin med glädje på ett sätt jag alltid uppskattat.

Kan ni ge våra EuroElite medlemmar några tips och hur man går tillväga för att nå samma framgång som er?

Häng i, ha kul och våga tänka långsiktigt. Det kortsiktiga tänkandet har du inte mycket för, men det är det mest lättillgängliga vilket gör det så svårt att se igenom.

Dave är känd för sina citat, vilket eller vilka kommer ni fortfarande bäst ihåg?

Det första som kommer i tanken är, ”If you do what you’ve always done… you’ll get what you’ve always gotten”. Det går inte att förvänta sig en förändring om du inte vågar förända något.

 

Search